Terug

Volg Vandaag Inside

'Het is een verloren zaak voor Steijn bij Ajax door het wanbeleid!'

14 sep 2023, 15:51

Johan snapt niks van de visie van technisch directeur Sven Mislintat en sluit niet uit dat het seizoen van Ajax na de komende drie duels met FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord al ten einde is. Dat laat hij woensdagavond weten aan tafel bij Vandaag Inside

“Er wordt een Hansworst als technisch directeur bij Ajax benoemd die een hele eigen visie heeft van onbekende spelers met goede statistische gegevens. Die krijgt de vrije hand, die mag miljoenen uitgeven... En dan hebben ze een toezichthouder, Jan van Halst. Niemand in Nederland neemt hem serieus, behalve de Raad van Commissarissen van Ajax”, aldus Johan.

Ajax haalde deze zomer twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam. “Stel: je koopt er drie, waar je bij voorbaat niet weet of het versterkingen zijn. Dan grijp je als club toch in?”, haakt René van der Gijp in. “Dan zeg je: ‘Het is nu wel leuk geweest.’ Je moet natuurlijk ook altijd een paar spelers kopen waarvan je weet dat ze er meteen zullen staan.”

Dat is bij Ajax niet het geval, zo benadrukt Johan. “Als je vroeger naar Ajax ging, kon je echt goed voetballen, anders kwam je daarvoor niet voor in aanmerking. Er spelen nu allemaal spelers van het niveau van Willem II bij Ajax.”

Een van de personen die volgens Johan de tol lijkt te betalen voor het kwaliteitsgebrek in de selectie van Ajax, is trainer Maurice Steijn. “Hij moet aan een dood paard trekken, het is één groot wanbeleid daar. Ik denk dat na FC Twente-uit heel veel duidelijk wordt. Dan kan over drie wedstrijden het seizoen al over zijn voor Ajax.”

Bekijk het volledige fragment uit de uitzending hierboven terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.