Terug

Volg Vandaag Inside

'Het is een kwaliteit van mij om jongens te sturen, te coachen en te praten'

'Het is een kwaliteit van mij om jongens te sturen, te coachen en te praten'

22 feb 2021, 09:28

Het was voor Nick Viergever zondag wennen. De centrale verdediger van PSV had tegen Vitesse (3-1) voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats en maakte bijna de hele wedstrijd vol. Trainer Roger Schmidt haalde Viergever in de 89e minuut naar de kant. PSV had kort daarvoor, via Mario Götze, de 2-1 en 3-1 gemaakt. "Ik heb lange tijd niet gespeeld. Ik moet even bijkomen en heb best wat kramp in de kuiten. Maar dat hoort erbij", aldus Viergever. "Nu moet ik goed herstellen van deze inspanning en er donderdag weer staan."

Viergever gaf zondag achter de persconferentietafel naast Schmidt beleefd antwoord op de vragen over zijn veranderde rol bij de Eindhovenaren. In de zomer van 2018 maakte hij transfervrij de overstap van Ajax naar PSV. In zijn eerste seizoen onder hoofdtrainer Mark van Bommel was Viergever in alle 34 duels basisspeler en ook vorig seizoen deed Viergever in bijna alle competitieduels, tot de noodgedwongen stop vanwege het coronavirus, mee.

Afgelopen zomer veranderde zijn perspectief. Schmidt gaf vanaf de start van de voorbereiding in juli iedereen een gelijke kans. Al vrij snel werd duidelijk dat de Duitser gecharmeerd was van Olivier Boscagli, die de strijd om linker centrale verdediger won.

"Tot nu toe is het een lastige periode geweest", aldus Viergever, die tot zondag in de competitie tot drie basisplaatsen kwam. Dat kwam vooral omdat Schmidt een trainer is die veel rouleert en zuinig is op zijn spelers. Ook tegen Vitesse verraste de coach weer met zijn basisopstelling. Donyell Malen, Mario Götze, Jordan Teze en Philipp Max startten op de bank. "Of het spelen met vuur was? Ik denk het niet", zei Viergever. "Met dit soort speelschema's moet je rouleren, dat zie je ook in andere competities gebeuren, eigenlijk overal."

Viergever, die net terug is na een blessure die hij begin januari opliep, pakte zijn rol als mentor direct weer op. In het lege stadion waren zijn aanwijzingen goed te horen. "Het is een kwaliteit van mij om jongens te sturen, te coachen en te praten. Ik heb meer wedstrijden gespeeld dan de meeste jongens, dus dat werkt wel mee."

Viergever is niet een speler die de voorbije periode liep te mekkeren of klagen. "Ik ben niet iemand die snel kwaad wordt. Als de trainer je nodig heeft, moet je er klaar voor zijn. Als je dat niet bent en je kans niet pakt, sta je er zo weer naast."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.