Terug

Volg Vandaag Inside

'Het blijft je elke keer verbazen, hoe blij Van Gaal met zichzelf is'

'Het blijft je elke keer verbazen, hoe blij Van Gaal met zichzelf is'

28 sep 2022, 14:54

Wim Kieft kijkt na vele jaren nog steeds met verbazing naar bondscoach Louis van Gaal, zo vertelde hij maandagavond bij Veronica Offside. De voetbalanalist zag weer een typisch Van Gaal-moment bij de 1-0 van Virgil van Dijk tegen de Belgen.

De enige goal van Oranje viel uit een late hoekschop. Van Gaal maakte na het doelpunt verschillende handgebaren alsof hij de goal al zo voorspeld had.

"Hoelang doen we dit nou al? En hoelang kennen we nou al Louis van Gaal", begint Wim. "Het blijft je elke keer verbazen, hoe blij die met zichzelf is. En dan denk ik: 'Godverdomme, je bent een hartstikke goede trainer met een geweldige carrière!' Maar elke keer wil je benadrukken hoe geweldig je zelf bent", vertelt Wim.

Volgens Andy van der Meijde ligt de amusementswaarde van Oranje momenteel wel hoger door het gedrag van Van Gaal. "Het is wel jammer als hij stopt. Als Koeman komt, wordt het wat serieuzer. Dit is toch ook mooi voor de mensen om naar te kijken. We hebben het er wel steeds over", concludeert de oud-speler van onder meer Internazionale en Ajax.

Na het WK in Qatar neemt Ronald Koeman het stokje over van Van Gaal. Koeman was eerder al bondscoach voordat hij in 2020 naar FC Barcelona vertrok. Frank de Boer nam toen zijn taken over.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.