Terug

Volg Vandaag Inside

'Het amateurisme spatte ervan af bij de grootste voetbalclub van Nederland'

'Het amateurisme spatte ervan af bij de grootste voetbalclub van Nederland'

2 sep 2022, 09:49

Edwin van der Sar is door de raad van commissarissen van Ajax in zijn hemd gezet. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. De Chef Voetbal van de ochtendkrant adviseert de algemeen directeur dan ook te vertrekken bij de Amsterdamse club. 

Van der Sar gaf deze week toestemming aan technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar om rechtsbuiten Lucas Ocampos voor twintig miljoen euro op te halen bij Sevilla, maar werd teruggeroepen door de raad van commissarissen. “Na het vertrek van Overmars weigert de rvc zich nog langer te laten piepelen door eigengereide voetbaljongens binnen Ajax voor wie financieel geen barrières gelden. De broekriem is stevig aangehaald en in het uiterste geval, zoals nu, wordt zelfs het vetorecht gebruikt. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Zeker voor de beeldvorming.”

Valentijn vindt dat Van der Sar is geslachtofferd. "Van der Sar is aangeschoten wild en Hamstra en Huntelaar kunnen in de toekomst onmogelijk nog functioneren als onafhankelijk technisch directeur. Als zij daarvoor al in aanmerking komen. Bij een normale interne communicatie tussen directie en commissarissen was Ajax deze verschutting bespaard gebleven, want het amateurisme spatte ervan af bij de grootste voetbalclub van Nederland.”

Volgens de journalist moet Van der Sar na deze ‘verkapte motie van wantrouwen’ zijn conclusies trekken. “Intern is er zo weinig vertrouwen en respect voor de algemeen directeur met voetbalachtergrond dat vertrekken de enige optie is voor iemand die (financieel) onafhankelijk is en ruggengraat heeft. Die wacht niet zoals gepland tot medio 2024 om de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht te trekken en in de tussentijd als een sulletje te worden misbruikt door zijn toezichthouders.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.