Terug

Volg Vandaag Inside

Het AD legt Johan Derksen 75 kwesties voor: grootste ergernis, favoriete gerecht en grootste blunder

31 jan 2024, 16:00

Johan Derksen is vandaag 75 jaar geworden, en om stil te staan bij zijn verjaardag sprak het Algemeen Dagblad uitgebreid met de nestor van Vandaag Inside. De krant legde Johan 75 uiteenlopende kwesties voor en wij hebben de meest opvallende eruit gepikt: wat is Johan zijn favoriete gerecht, wat is zijn grootste ergernis en welke shampoo gebruikt hij om zijn haardos zo stijlvol te houden?

Gerecht

“Cruesli met magere yoghurt.”

Televisiepresentator

“Sven Kockelmann. Heeft de meeste dossierkennis, kan als de beste interviewen. Onbegrijpelijk dat die man lang is genegeerd, omdat hij er niet sexy uitziet.”

Slaapoutfit

“Afgelopen jaar heeft mijn vrouw voor het eerst een pyjama voor me gekocht, omdat ik het altijd koud heb. Van het merk Schiesser. Het is een soort trainingspak, maar hij zit lekker en is heerlijk warm.”

Drankje

“Zwarte koffie of cola zero. Wat alcohol betreft sta ik al dertig jaar droog. Ik was een bierdrinker, maar niet zo’n heftige, hoor. Maar ik ben met drinken gestopt omdat ik een bierpens kreeg. Ik heb het geen moment gemist.”

Cabaretier

“Om de meesten kan ik niet eens glimlachen. Theo Maassen en Hans Teeuwen boeien me wel. Youp van ’t Hek was ook oké.”

Televisiescène

“Zo’n beetje alle scènes in de film As good as it gets, met een half autistische Jack Nicholson, die zijn handen wast en steeds een nieuw stuk zeep pakt. En dezelfde plek in een café wil hebben. Mijn vrouw zei na afloop alleen maar: dit ben jij.”

Televisieprogramma

Kiespijn met Diederik Ebbinge.”

Ergernis

“Dat Wilfred Genee relevante onderwerpen overslaat, omdat hij het belangrijker vindt om een filmpje te laten zien van een meneer met een gigantische penis.”

Snack/snoep

“Niet meer. Vroeger was ik een meester in snoepen en de beste klant van benzinestations. Zakken Apekoppen, bierworstjes, chocola met hazelnoot en familiezakken chips.”

Eigenschap van een vrouw

“Nymfomane trekjes zou ik op prijs stellen. Dat heb ik in drie huwelijken helaas niet mogen meemaken.”

Zanger

“Danny Vera en Waylon steken erbovenuit. Sean Webster is de beste blueszanger in Nederland. Ik houd van zangers met een rauw randje.”

Zangeres

“We hebben een paar goede zangeressen. Anouk, Davina Michelle en Mell.”

Drugs

“Pepmiddelen, maar alleen tijdens mijn voetballoopbaan. Als semiprof moest je in een vol stadion tegen René van de Kerkhof of Peter Ressel, die waren sneller dan het geluid. Je wilde niet voor lul staan. Dan maak je jezelf wijs dat je door die pep beter gaat voetballen. Daar was geen sprake van, je hield het wel langer vol. Daarna heb ik nooit meer iets gebruikt.”

Kapper

“Ik kom al ruim veertig jaar bij dezelfde kapper, Arno’s Haararchitecten in Nijmegen. Als beloning voor al die jaren de hoofdprijs betalen knipt hij me, zolang ik op tv ben, gratis. Zodra ik van de tv ga, mag Arno mijn snor eraf halen en me een kort koppie aanmeten. Kan ik onherkenbaar over straat.”

Dier

“Onze hond, Cuby. We leven voor de hond. Het huis hebben we gekocht voor de tuin, ideaal voor de hond. We hebben het breedste bed dat er te koop is, omdat de hond tussen ons in slaapt.”

Voetbalclub

“Mijn hele familie komt uit Nijmegen, ik ben NEC-supporter voor het leven, al ben ik er een jaar of twintig niet geweest. Er is één ding dat nooit uit ons huis zal verdwijnen: het originele shirt, rood-groen-zwart, hangt ingelijst aan de muur, weliswaar in de bijkeuken.”

Sport

“Wielrennen is de leukste sport om naar te kijken. Ik kijk alle etappes in de Tour, Giro en Vuelta. Dat verveelt me nooit. En na een etappe staan de renners keurig de media te woord. Dat zouden die verwende voetballers ook moeten doen, maar die zijn over het paard getild of hebben mediatraining gehad. Ze maken nog wel geluid, maar hebben niets te melden.”

Sporter

“Mathieu van der Poel is mijn held. Hij bokst voortdurend tegen al die dure superploegen op en wint ook nog regelmatig. De afgelopen jaren bleef ik ook thuis voor Annemiek van Vleuten. Zij hield het tot haar 40ste vol in de absolute top.”

Shampoo

“Dit vindt de lezer ongetwijfeld een interessante vraag. Maar ik ben een open boek. Ik gebruik Dercos, alleen verkrijgbaar bij de apotheek. Dit merk heeft de kapper me ooit geadviseerd.”

Guilty pleasure

“Praat ik nooit over, maar ik wil ’s avonds na de uitzending nog weleens een sentimenteel countrynummertje opzetten. Zoals Austin, over het stadje dat ik vroeger graag bezocht, van Blake Shelton.”

Blunder

“Als werknemer van een platenmaatschappij heb ik de directie ooit geadviseerd de debuutplaat van Herman Brood niet uit te brengen. Omdat hij drugsverslaafd was en zijn afspraken niet zou nakomen. Foutje!”

Blauwtje

“Te veel om op te noemen. Als je verliefd bent, doe je de domste dingen. Drie keer in gemeenschap van goederen trouwen bijvoorbeeld.”

Afscheid

“Als Mick Jagger op z’n 80ste een nieuw album met de Rolling Stones maakt, dan kan ik toch wel tot mijn 80ste een uur per dag aan die tafel uit mijn nek blijven lullen?”

De 75e kwestie gaat over Johan zijn verjaardag. Hoe ziet zijn 75e verjaardag eruit? “Ik houd niet van feesten. Voor mij zal het een gewone dag zijn. Ik laat ’s morgens de hond uit, neem ’s middags een uur radio op voor Radio Veronica en dan ga ik naar Hilversum. Maar de redactie in Hilversum bedenkt ongetwijfeld een paar schijtlollige felicitaties”, besluit Johan in het AD.

René van der Gijp blikte dinsdagavond in de uitzending van Vandaag Inside alvast vooruit op de verjaardag van Johan Derksen. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.