Terug

Volg Vandaag Inside

Hertha-verdediger Torunarigha doet aangifte wegens racisme

Hertha-verdediger Torunarigha doet aangifte wegens racisme

7 feb 2020, 12:12

Hertha BSC-speler Jordan Torunarigha is naar de politie gestapt omdat hij naar eigen zeggen racistisch is bejegend in het bekerduel met Schalke 04. Dat heeft de Berlijnse voetbalclub bevestigd. "Hij heeft met onze ondersteuning aangifte gedaan tegen onbekenden", liet Hertha weten. Torunarigha raakte in het duel uit de achtste finales van de strijd om de DFB Pokal volgens zijn trainer Jürgen Klinsmann dermate van slag door de beledigingen, dat hij in de verlenging voor de tweede maal geel kreeg.

De zaak kreeg in Duitsland veel aandacht. Collega's spraken hun steun uit voor Torunarigha. "Hij was opgefokt, de scheidsrechter had dat moeten begrijpen", zei Klinsmann na het duel over het naar zijn mening onterecht wegzenden van zijn verdediger. Hertha verloor met 3-2. De Duitse voetbalbond, Schalke en de politie in Gelsenkirchen kondigden onderzoeken aan.

Torunarigha meldde zich inmiddels via Instagram. "Ik ben in Duitsland geboren, ik ben hier opgegroeid, ben naar school geweest en spreek de taal zoals iedereen. Daarom begrijp ik deze uitingen, die door enige idioten tijdens het duel zijn gemaakt, niet", schreef de 22-jarige voormalig jeugdinternational.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.