Terug

Volg Vandaag Inside

Herstel De Jong duurt langer dan verwacht: 'Het kan nog enkele weken duren'

Herstel De Jong duurt langer dan verwacht: 'Het kan nog enkele weken duren'

30 sep 2022, 10:35

Luuk de Jong zal zaterdagavond nog niet aan de aftrap van SC Cambuur - PSV verschijnen, zo meldt trainer Ruud van Nistelrooij aan het Algemeen Dagblad. PSV hoopte dat de spits er na de interlandperiode weer bij zou kunnen zijn, maar dat gaat De Jong bij lange na niet redden.

"Dat is niet gelukt. Zürich wordt ook lastig. Het kan nog enkele weken duren. We nemen geen risico’s", zegt Van Nistelrooij, die de laatste weken met Xavi Simons of de Belg Yorbe Vertessen in de punt van de aanval speelde. Beter nieuws was er voor de eerder afwezige aanvaller Anwar El Ghazi en verdediger Fredrik Oppegard. "We kunnen ze toevoegen aan de selectie", zei Van Nistelrooij.

Afgelopen week gaf De Jong nog aan dat het lastig te peilen is wanneer hij weer op het veld staat. De wedstrijd tegen Cambuur had hij toen nog wel als doel voor ogen. "Het gaat goed, ik ben goede stappen aan het maken. Ik hoop spoedig terug te zijn bij het team, maar het blijft lastig te voorspellen met spierblessures. Elke dag bekijken we hoe de kuit aanvoelt en dan kan het snel gaan", aldus de spits in een door PSV gepubliceerde video.

De Jong liep eind augustus in de voorronde van de Champions League tegen Rangers een spierblessure op, die hem nu al ruim een maand aan de kant houdt. De oud-speler van onder meer Barcelona en FC Twente keerde afgelopen zomer terug in Eindhoven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.