Terug

Volg Vandaag Inside

Herrera spreekt zich uit tegen Super League: 'Rijken stelen van het volk'

Herrera spreekt zich uit tegen Super League: 'Rijken stelen van het volk'

19 apr 2021, 15:22

Als een van de eerste topvoetballers in de wereld heeft de Spanjaard Ander Herrera van Paris Saint-Germain zich openlijk uitgesproken tegen de komst van de Super League. Volgens de 31-jarige middenvelder, die eerder bij Manchester United en Athletic uit Bilbao speelde, maakt de Super League een einde aan de droom van iedere voetballiefhebber dat hun favoriete club op het veld kan winnen van een topclub.

Herrerra schrijft: 'Ik ben verliefd geworden op het voetbal van de fans, en de droom om mijn favoriete club te zien strijden tegen de grootste teams. Als deze Super League doorgaat, zijn die dromen voorbij. De illusies van fans van teams die geen giganten zijn om mee te doen aan de beste competities, zijn voorbij.'

Hij vervolgt: 'Ik hou van voetbal en ik kan hier niet stil over blijven. Ik geloof in een verbeterde Champions League, maar niet in het feit dat de rijken stelen van wat door het volk is opgebouwd. En dat is niets anders dan de mooiste sport op deze planeet.'

De twaalf initiatiefnemers van de Super League willen een 'gesloten' competitie opzetten voor een select aantal clubs, buiten de Europese bekertoernooien van de UEFA om.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.