Terug

Volg Vandaag Inside

Hercules gaat opnieuw voor bekerstunt: 'Maar Cambuur is beter dan Ajax'

18 jan 2024, 09:45

Hercules gaat vanavond opnieuw voor een bekerstunt. Na de historische 3-2 overwinning tegen Ajax, hopen de spelers én trainer van de Utrechtse amateurclub weer te kunnen verrassen tegen Keuken Kampioen Divisie-club SC Cambuur.

Trainer René van der Kooij baalt ervan dat Hercules vanavond niet opnieuw in Stadion Galgenwaard mag spelen. FC Utrecht weigerde dat, vanwege de slechte staat van het veld en zondag ontvangt de club PSV. Hercules speelt daarom op sportcomplex Zoudenbalch, omdat het eigen Sportpark Voordorp niet aan de eisen voldoet.

Op het trainingscomplex van FC Utrecht is plek voor ruim elfhonderd mensen, waarvan honderd fans van Cambuur. "Maar we spelen wel in onze eigen stad, op een grasveld en met een amateuristische inslag", zegt Van der Kooij tegenover NU.nl. "Het gras is niet zo goed door de kou en de sneeuw. Dat zijn allemaal voordelen voor een ploeg die minder de bal heeft. Vorig jaar verloren we er van NAC door een goal in de 93e minuut. We geloven erin, maar dan moet er een wonder gebeuren."

Tot slot denkt Van der Kooij dat zijn ploeg vanavond opnieuw een wonder nodig heeft tegen Cambuur. "Ik durf wel te zeggen dat we minder kans maken om te winnen dan tegen Ajax. Ajax heeft betere spelers, maar ik vind Cambuur een betere ploeg. Dat klinkt gek, maar dat is zo. Wij zullen niet zo gemakkelijk kunnen voetballen als tegen Ajax. Cambuur is ook voor ons gewaarschuwd."

Hoe dan ook is het bekertoernooi voor de Derde Divisie-club al geslaagd. "Niemand pakt ons Ajax meer af. We kunnen niet meer verliezen, ook niet als we dat met 0-6 doen. Maar we moeten er wel alles aan doen om te winnen", aldus Hercules-trainer Van der Kooij.

Bekijk in de video bovenaan deze pagina hoe de Vandaag Inside-tafel reageerde op de bekerblamage van Ajax tegen Hercules!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.