Heracles trefzeker tegen ADO Den Haag

19 aug 2018, 00:43

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft tegen ADO Den Haag de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van de Duitse coach Frank Wormuth won in het Polman Stadion met 4-2 van ADO en doet na de 1-1 vorige week bij Ajax bovenin mee in de eredivisie.

De Zweedse aanvaller Kristoffer Peterson opende de score in een attractieve eerste helft. Daarin vielen nog vier doelpunten. Na de 2-0 van Bart van Hintum knokte ADO zich terug via een kopbal van Dion Malone en een eigen doelpunt van Tim Breukers. Heracles scoorde vervolgens nog voor rust via Adrian Dalmau en in de tweede helft opnieuw via Peterson. Die achterstand kwam ADO niet meer te boven. De Hagenaars zijn door de tweede nederlaag gezakt naar de voorlaatste plaats.