Terug

Volg Vandaag Inside

Heracles Almelo degradeert na 17 jaar uit Eredivisie

Heracles Almelo degradeert na 17 jaar uit Eredivisie

21 mei 2022, 21:53

Heracles Almelo is zaterdag, na 17 seizoenen actief te zijn geweest op het hoogste niveau, afgedaald naar de Keuken Kampioen Divisie. De Almeloërs stonden voor een schier onmogelijke taak, doordat de heenwedstrijd tegen Excelsior al met 3-0 verloren ging. Hoewel Heracles nog wel op voorsprong kwam, bleef een 'Almelose remontada' uit: 1-3. De Rotterdammers spelen tegen ADO Den Haag om een plek in de Eredivisie.

Heracles behaalde in 2005 de titel in de eerste divisie en eindigde daarna, tot dit seizoen, nooit lager dan de vijftiende plek op het hoogste niveau. Twee keer werd de club uit Overijssel zelfs zesde, met Europees voetbal in 2016 tot gevolg.

Ook dit seizoen leek Heracles zich bijtijds veilig te spelen. De laatste drie duels, tegen directe concurrenten, gingen echter allemaal verloren. Met 34 punten zakte Heracles naar de zestiende plaats, met deelname aan de play-offs tot gevolg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.