Terug

Volg Vandaag Inside

'Henry trainer Girondins Bordeaux'

'Henry trainer Girondins Bordeaux'

22 aug 2018, 14:44

BORDEAUX (ANP/RTR) - Thierry Henry stopt als assistent-bondscoach van het Belgische voetbalelftal en gaat aan de slag als hoofdtrainer van Girondins Bordeaux. Dat meldt de Franse zender RMC Sport woensdag.

Henry zou bij de Franse club Gustavo Poyet opvolgen. De clubleiding schorste de Uruguayaanse coach vorige week nadat hij hard had uitgehaald naar het bestuur van Bordeaux. Die schorsing lijkt nu te worden omgezet in ontslag. Poyet, die zeven maanden geleden in dienst trad bij Bordeaux, heeft nog een contract tot het einde van het seizoen. Hij leidde zijn ploeg donderdag naar de play-offs om een plek in de groepsfase van de Europa League.

Henry zat bij het wereldkampioenschap in Rusland als assistent van Roberto Martinez op de bank. België eindigde als derde. Henry liet na het toernooi zijn toekomst al open.

Bordeaux heeft de komst van de oud-spits van het Franse elftal nog niet bevestigd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.