Terug

Volg Vandaag Inside

Henry trainer bij AS Monaco

Henry trainer bij AS Monaco

13 okt 2018, 13:24

MONACO (ANP) - Thierry Henry is de nieuwe trainer van AS Monaco. De club heeft het nieuws, dat al enige tijd rondging, zaterdag bevestigd. Daarmee komt een einde aan het werk dat de Franse oud-international deed als tweede assistent van bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Henry was sinds de zomer van 2016 parttime in dienst van de Belgische voetbalbond. Bij Monaco wordt hij de opvolger van Leonardo Jardim, de Portugees die donderdag werd ontslagen vanwege de aanhoudend slechte resultaten. Monaco staat met slechts zes punten uit negen wedstrijden op de achttiende plaats in de Ligue 1.

Bij Monaco krijgt Henry twee spelers onder zijn hoede die hij al kent uit de Belgische nationale ploeg: Youri Tielemans en Nacer Chadli.

Henry was met de Rode Duivels succesvol op het WK waar de ploeg als derde eindigde. Als voetballer beleefde hij zijn grootste successen met Arsenal maar kwam hij ook van 1995 tot 1999 voor Monaco uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.