Terug

Volg Vandaag Inside

Henry blijft toch bij 'Rode Duivels'

Henry blijft toch bij 'Rode Duivels'

31 aug 2018, 15:42

BRUSSEL (ANP) - Thierry Henry blijft de 'Rode Duivels' trouw. De Franse oud-aanvaller leek clubcoach te worden, met Girondins Bordeaux als belangrijkste gegadigde. Die onderhandelingen ketsten echter af. Henry maakt bovendien promotie. Hij wordt nu de eerste assistent van bondscoach Roberto Martinez, in plaats van de vertrokken Graeme Jones.

De positie van Henry wordt ingenomen door de Schot Shaun Maloney. ,,Hij is een speler met wie ik heb gewerkt", vertelde Martinez bij de bekendmaking van de Belgische selectie voor de oefeninterland tegen Schotland (7 september in Glasgow) en de wedstrijd uit de Nations League tegen IJsland (op 11 september in Reykjavik).

Henry maakt sinds 2016 deel uit van de technische staf en had zo een aandeel in de derde plaats van de Belgen op het WK in Rusland. ,,We zijn in de wolken dat Thierry heeft besloten bij het team te blijven. Hij zal vanaf nu fulltime voor de Belgische voetbalbond werken'', aldus Martinez.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.