Terug

Volg Vandaag Inside

Henny Huisman terug op TV: 'Met dank aan Wilfred Genee'

Henny Huisman terug op TV: 'Met dank aan Wilfred Genee'

20 nov 2019, 12:09

Het moment is daar. De 68-jarige Henny Huisman maakt zijn comeback op televisie. Maandag werd bekend dat het TV-icoon een nieuw programma krijgt op SBS6 en zijn dank gaat uit aan Wilfred Genee, zo vertelt Henny aan het AD.

Henny Huisman struint in Waar is dat feestje? alle bijzondere feesten van Nederland af. Een feest is dus voortaan pas echt bijzonder te noemen, als Henny er bij was!

"Mijn dank gaat uit naar Wilfred Genee", vertelt de kersverse Talpa-aanwinst in een uitgebreid interview met het AD. "Die heeft zijn nek uitgestoken voor mij, zowel in zijn programma als intern bij Talpa. Henny moet terug op televisie, vond hij.”

Veronica Inside Nazorg Eerder kreeg Henny al een online rubriek bij Veronica Inside, namelijk Veronica Inside Nazorg. "Dat was een opportunistisch idee. Ik zou een bloemetje brengen bij de mensen die ze in het programma hadden beledigd. Maakte ik bijvoorbeeld een filmpje met een conducteur toen Johan Derksen niet mocht roken in de trein. Maar ja, dan zeiden ze bij NS: kan hij zelf niet komen? En Johan zat er zelf ook niet op te wachten. Op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat dit niet ging werken”, aldus Henny.

"Wilfred bleef in mij geloven", vervolgt Henny. "Met Willem Groeneveld heb ik een formatbedrijfje. Pitchen we allerlei ideeën. Zoals dit programma. Wilfred is daarmee gaan lobbyen en koppelde mij aan Marco Louwerens - beter bekend als Directeurtje - die enthousiast was."

Zo blijkt ook uit het officiële persbericht van Talpa Network. “Hoe leuk is het dat we een programma met, de toch legendarische, Henny Huisman gaan maken? Wij denken dat hij met zijn ontwapenende manier van doen en droge humor, de juiste man is voor dit programma. We gaan kijken hoe Nederland feestviert, maar dan wel door de ogen van Henny zelf, als ongenode maar zeer welkome gast”, aldus Directeurtje.

Wilfred zelf was minder enthousiast toen het persbericht naar buiten kwam..

Wilfred en sidekicks boos op Henny Huisman

Wilfred en sidekicks boos op Henny Huisman: ‘We zijn er kapot van’
9:36
Wilfred en sidekicks boos op Henny Huisman: ‘We zijn er kapot van’

De opnames van Waar is dat feestje? zijn gestart en het programma verschijnt in 2020 op de buis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.