Terug

Volg Vandaag Inside

Henk Veerman kopt Heerenveen naar zege op Vitesse

Henk Veerman kopt Heerenveen naar zege op Vitesse

6 feb 2021, 20:06

Henk Veerman heeft sc Heerenveen aan een thuiszege op Vitesse geholpen: 1-0. De spits kopte in de slotfase raak na een afgemeten voorzet van de ingevallen Benjamin Nygren.

Heerenveen vierde pas de tweede zege in een serie van veertien competitiewedstrijden. De club was op 27 januari Feyenoord tactisch de baas (3-0). Vitesse, de nummer 3 van de Eredivisie, verkeert niet in beste doen de laatste weken. De formatie uit Arnhem heeft slechts 1 punt overgehouden aan de laatste drie competitieduels, na een nederlaag tegen VVV-Venlo (4-1) en een gelijkspel tegen RKC Waalwijk (1-1).

Vitesse behaalde 42 punten in de eerste 21 competitieduels. Dat is maar 1 punt minder dan het clubrecord dat uit het seizoen 1998/1999 dateert. Heerenveen was de gevaarlijkste ploeg in het Abe Lenstra-stadion, waar het in de tweede helft licht sneeuwde.

Doelman Remko Pasveer hield Vitesse lang op de been. Hij stopte een strafschop van Joey Veerman, die werd toegekend omdat Danilho Doekhi hands had gemaakt. De doelman van Vitesse voorkwam ook met een fraaie reflex dat Tibor Halilovic scoorde. Pasveer had in de 83e minuut geen antwoord op een kopbal van Henk Veerman. De lange spits kon van dichtbij raak koppen.

Bij Vitesse ontbraken de geblesseerden Oussama Tannane en Matús Bero.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.