Terug

Volg Vandaag Inside

Henk ten Cate wil vaker acteren na rol in thrillerserie 'Sleepers': 'Iedereen mag bellen'

20 jan 2024, 15:28

Voormalig voetballer en voetbaltrainer Henk ten Cate ziet het wel zitten om vaker te acteren. Na zijn rol in het tweede seizoen van de Videoland-misdaadserie Sleepers heeft hij de smaak te pakken. "Iedereen mag bellen", zei hij vrijdag in de RTL 4-talkshow Renze.

Ten Cate dacht toen hij gevraagd werd voor Sleepers in eerste instantie "meteen aan Frans Bauer", die ooit het verborgencameraprogramma Bananasplit maakte. "Dus ik had niet gereageerd", aldus de Amsterdammer. Er volgde een tweede mail waarop Ten Cate ook niet reageerde, totdat hij telefonisch werd gepolst. "Ze wilden Robert de Hoog langssturen. Toen dacht ik: volgens mij is het nu wel echt serieus."

De 69-jarige Ten Cate werd 'gescout' toen hij aan tafel zat bij het voetbalprogramma Rondo. Na een proefopname hadden de makers het al "na twee minuten gezien". "Ze zeiden: wil je het doen? Toen zei ik: ja, dat is goed."

Ten Cate speelt in de serie het hoofd van de Criminele Inlichtingen Eenheid. De serie gaat over een corrupte rechercheur die verstrikt raakt in de onderwereld. Robert de Hoog speelt de hoofdrol.

Eerder in Vandaag Inside werden de eerste beelden van Ten Cate in de Videoland-thrillerserie 'Sleepers' getoond. Bekijk de reactie van de mannen terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.