Terug

Volg Vandaag Inside

Henk ten Cate over zijn rol in thrillerserie 'Sleepers': 'Dacht dat ik in Bananasplit zat'

28 dec 2023, 13:36

Henk ten Cate speelt in het tweede seizoen van de Videoland-thrillerserie 'Sleepers'. De oud-profvoetballer en voormalige (assistent-)trainer van onder meer Ajax en FC Barcelona, dacht dat hij in eerste instantie in de maling werd genomen.

Acteur en producent Robert de Hoog ontdekte Ten Cate. "Robert de Hoog is gek op voetballen dus hij kijkt naar voetbalpraatprogramma's. In één daarvan zat ik en hij vond mij de geschikte persoon om voor die rol te vragen", vertelt Ten Cate voor de camera van Videoland.

Toen Ten Cate het verzoek binnenkreeg dacht hij dat hij in de maling werd genomen. "Ik dacht dat ik in Bananasplit zat. Ik heb het daarom een week op z'n beloop gelaten... totdat ik weer gebeld werd en die zei: ik zal je het script sturen, dan kun je je misschien inleven in wat we van je verwachten. En toen dacht ik: oké dit is wel serieus. Toen heb ik ja gezegd."

Ten Cate speelt de rol van Jan-Willem, die het hoofd is van een politie-intelligencebureau. "Ik ben natuurlijk geen acteur in eerste instantie. Maar ik heb heel veel geleerd in een korte tijd. Het smaakt naar meer, maar om nou direct te zeggen van: ik ga daar iets in doen... ik ben vrij kritisch op mezelf, dus ik wil dat zelf eerst eens heel goed bekijken voordat ik daarover beslissingen neem."

Eerder in Vandaag Inside werden de eerste beelden van Ten Cate in de Videoland-thrillerserie 'Sleepers' getoond. Bekijk de reactie van de mannen terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.