Terug

Volg Vandaag Inside

Henk Spaan kritisch op Ajacied: ‘Wij zijn Ajax, wij zijn de beste, maar dat geldt niet voor jou’

11 mrt 2024, 10:30

Henk Spaan heeft zich in zijn column voor Het Parool kritisch uitgelaten over Tristan Gooijer. De 19-jarige verdediger van Ajax speelde zondag geen sterke wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-2).

Spaan beoordeelt het optreden van Gooijer in de Johan Cruijff ArenA dan ook met een 4. “Als je in het begin van een wedstrijd balverlies lijdt na een passeerbeweging in de buurt van het vijandelijke doel en je wordt een paar keer bestraffend toegesproken door Henderson die je vervolgens gewoon de bal niet meer geeft, dan moet je nadenken”, schrijft de columnist. “Als je twee keer wordt gepoort, niet door Ronaldinho maar door Dijks, en je vervanger heet Gaaei, kun je wel denken: wij zijn Ajax, wij zijn de beste, maar dat geldt dan niet voor jou.”

Spaan zag Gooijer vlak voordat hij door Ajax-trainer John van ’t Schip naar de kant werd gehaald de bal ook nog op een levensgevaarlijke plek verliezen. “Gooijer had zijn dag niet, boterzacht uitgedrukt”, aldus de sportjournalist. “Vervelende middag.”

Valentijn Driessen noemde afgelopen week bij Vandaag Inside drie mogelijke opvolgers van John van 't Schip als hoofdtrainer bij Ajax. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.