Terug

Volg Vandaag Inside

‘Henk Fraser wordt assistent van Van Gaal bij Oranje’

‘Henk Fraser wordt assistent van Van Gaal bij Oranje’

20 juli 2021, 13:50

Henk Fraser wordt genoemd als een van de mogelijke assistent-trainers in de nieuwe staf van het Nederlands elftal. Naast Danny Blind wil Louis van Gaal ook de huidige trainer van Sparta bij hem op de bank.  

Dat meldt het AD dinsdagmiddag. Henk van Stee, Technisch directeur van Sparta, heeft aan de krant bevestigd dat hij is benaderd. ‘Maar’, zo stelt Van Stee. ‘Het was nog in de aftastende fase.’

De aanstelling van Van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal lijkt een kwestie van tijd. De 69-jarige oud-trainer van Ajax, FC Barcelona, Bayern München, AZ en Manchester United is in onderhandeling met de KNVB, over de voorwaarden waaronder hij zal aantreden. Insteek is dat Fraser naast Blind als tweede assistent wordt toegevoegd aan de staf van Van Gaal. Volgens het AD zal Fraser de functie bij Oranje gaan combineren met zijn huidige baan: het hoofdtrainerschap bij Sparta.

De KNVB heeft enige haast, want op 1 september is Noorwegen de volgende tegenstander in de WK-kwalificatie, gevolgd door Montenegro (4 september) en Turkije (7 september).

De 55-jarige Fraser is drie seizoenen lang trainer van Sparta. Een maand geleden verlengde de voormalige verdediger zijn contract bij de Rotterdammers tot de zomer van 2024.

Van Gaal, Blind en Fraser voetbalden in de jaren '80 gezamenlijk bij Sparta.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.