Terug

Volg Vandaag Inside

Henk Fraser hekelt analisten: 'Dat kan alleen maar in Nederland, echt bizar'

Henk Fraser hekelt analisten: 'Dat kan alleen maar in Nederland, echt bizar'

29 nov 2021, 09:28

Henk Fraser vindt dat Louis van Gaal veel meer respect en waardering moet krijgen in Nederland. De assistent-bondscoach van Oranje en Sparta-trainer heeft zich geïrriteerd aan kritiek richting de bondscoach.

In aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Noorwegen brak Van Gaal een botje in zijn heup, werd hij door Fraser in een golfkarretje het trainingscomplex opgereden en zat tegen Noorwegen in een Skybox van De Kuip te communiceren via de telefoon met Fraser.

'Ontzag is een groot woord, dat heb ik voor niemand, maar ik heb wel respect voor Van Gaal', begint Fraser in een uitgebreid interview met Trouw over Van Gaal. 'Die man leed zoveel pijn, maar wist niet van opgeven. Dat hij door een deel van de analisten dan toch nog wordt afgebrand, dat kan alleen maar in Nederland. Daar heb ik geen woorden voor. Echt bizar.'

Naast het Nederlands elftal heeft Fraser het ook druk bij Sparta, waarmee hij momenteel op de zestiende plek staat in de Eredivisie. De trainer ziet de beide functies niet als een probleem. 'Die dubbelfunctie is met iedereen besproken en iedereen vond dat ik dat aanbod met beide handen moest aangrijpen. Niemand maakte bezwaar. Sparta kan namelijk ook profiteren van deze situatie, ik doe weer nieuwe inzichten en ervaringen op, het maakt iedereen beter, ook mijzelf', aldus Fraser.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.