Terug

Volg Vandaag Inside

Henk Fraser gaat uitgebreid in op incident met Amin Younes

Henk Fraser gaat uitgebreid in op incident met Amin Younes

16 dec 2022, 20:28

Henk Fraser vertrok afgelopen week noodgedwongen bij FC Utrecht. De inmiddels oud-trainer van de Domstedelingen greep aanvaller Amin Younes tijdens een training bij zijn keel, wat zorgde voor een breuk tussen Utrecht en Fraser.

Tegenover de NOS vertelt Fraser uitgebreid over het incident. "Het is niet zo ingewikkeld en spannend als heel veel mensen dat zeggen. Het was een trainingsmoment. Er werd gescoord en Younes was het er niet mee eens", begint de oud-voetballer.

"Wat mij triggerde was de discussie over de beslissing van de scheidsrechter, in dit geval Urby Emanuelson. Ik vond het respectloos richting Urby, dat was gezagsondermijnend in mijn ogen. Ik heb een aantal keer aangegeven dat hij moest stoppen en ik gaf hem een duw. Daarna draaide hij zich om en maakte hij een opmerking. Daar reageerde ik feller op en pakte ik hem beet. Het klinkt grappiger dan ik het bedoel, want ik wilde hem eigenlijk bij zijn kraag pakken. Maar de trainingspakken van tegenwoordig hebben geen kraag meer, het zit meteen om je nek. Ik pakte hem beet en dat was geen goede handeling", concludeert Fraser.

De 56-jarige oefenmeester betreurt zijn vroegtijdige vertrek bij Utrecht, maar legt zich er ook bij neer. "Ik had het fantastisch naar mijn zin. Ik vind het vervelend dat ik mensen moet teleurstellen, maar ik moet de consequenties accepteren van mijn impulsieve reactie. Het past niet bij mij, maar ook niet bij de club. Ik moet het incasseren. Dat is niet anders."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.