Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong: ‘Valentijn is een ADO Den Haag-supporter’

Henk de Jong: ‘Valentijn is een ADO Den Haag-supporter’

28 apr 2020, 16:03

Gisteravond bij Op1 waren Cambuur-trainer Henk de Jong en FC Utrecht-directeur Frans van Seumeren te gast. Aan tafel uitte het duo nogmaals hun ongenoegen over de beslissingen van de KNVB rond de beëindiging van dit eredivisieseizoen. Ook Valentijn en Johan kwamen voorbij in het gesprek.

'Ik werd er de eerste dag om uitgelachen. Nou ja, uitgelachen. Mensen die snappen het wel. Maar we zijn nu drie dagen verder en er wordt nogover gesproken', begint De Jong. 'Ik ben niet in de war, daar hoeft niemand zich zorgen over te maken. Ik kom uit een gedeelte van het land waar het bloed iets roder is dan in de rest van het land. Ik hoor wel: ‘Henk, het is maar een spelletje’, maar als zij vervolgens aan mijn club en aan mijn collega's zitten. Cambuur is een bedrijf, waar veertig mensen met gezinnen werken. Als onze branche of ons bedrijf omvalt. Als je dan kijkt hoe we die mededeling kregen, even tussen neus en lippen door. Iedere baas of medewerker was woedend geweest.'

De Jong was voorstander van het plan om de Eredivisie volgend seizoen met twintig clubs te laten starten. 'Laten we de bekerfinale nemen. Als je met Feyenoord en FC Utrecht was gaan zitten, was je er voor dit jaar uitgekomen. Utrecht zou financieel gecompenseerd worden, Feyenoord gaat Europa in en die bekerfinale gaat naar volgend jaar. Je hebt dan zes speelweken extra om naar twintig clubs te gaan, omdat je geen beker speelt. De burgemeester staat daarin volledig achter ons', haakt De Jong in op het ongenoegen dat Van Seumeren heeft bij FC Utrecht.

De trainer van de club uit Leeuwarden vindt dat de Keuken Kampioen Divisie genegeerd wordt door de KNVB. Hij wil gelijk behandeld worden als de clubs uit de Eredivisie. 'De UEFA wil op basis van sportiviteit de Europese tickets aanwijzen. Bovenin doen ze dat op basis van de ranglijst, maar onderin zeggen ze: ‘Laat maar zitten’. Dat is onmogelijk!'

Bovendien werden Valentijn en Johan door De Jong gewezen op het feit dat zij hun eigen belangen nastreven bij het geven van hun mening. De Jong werd geconfronteerd met de uitspraken van Valentijn, die vond dat de KNVB recht van spreken had met hun besluiten. 'Valentijn doet het hartstikke goed. Die heeft ADO Den Haag fantastisch geholpen. Hij is een ADO Den Haag supporter en dat vind ik prachtig. Als ik die man tegenkom, geef ik hem gewoon een hand. Net als met Johan Derksen. Derksen zegt iets over je. Hij is een keurige man en ik geef ook hem gewoon een hand. Iedereen heeft zijn eigen belangen.'

Bekijk hieronder de felle discussie tussen De Graafschap-trainer Mike Snoei en Johan over de promotie/degradatie.

VIDEO - Felle discussie tussen Johan en Mike Snoei

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.