Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong tipt Ajax: 'Dat vind ik een Ajax-speler, die kan zo meedraaien'

27 feb 2024, 16:19

Henk de Jong is in aanloop naar de Bekerwedstrijd tussen SC Cambuur en NEC lovend over Dirk Proper en ziet in hem een goede speler voor Ajax. Dat vertelde hij maandagavond in Veronica Offside.

“Ik vind het echt een goed team, goede spelers, veel beweging voorin”, begint De Jong voorafgaand aan de halve finale van de KNVB Beker van dinsdagavond. “We gaan wel proberen druk erop te krijgen, want anders is er niks aan. We zullen goed moeten verdedigen, dat heb ik al gezien. We moeten zien het publiek erachter te krijgen. We zullen wel de lange bal spelen, maar gaan ook proberen te voetballen waar mogelijk. Je moet wel een beetje bij jezelf blijven.”

Proper is bij NEC niet beschikbaar vanwege een blessure en dat vindt de Cambuur-trainer een meevaller. “Proper is echt een hele goede speler. Dat vind ik een Ajax-speler, dat klopt honderd procent. Die kan zo meedraaien bij Ajax.”

“Ik vind ook die Japanse jongens (Koki Ogawa en Kodai Sano, red) niet verkeerd hoor. Het is ook een goede zet om Tjaronn Chery terug te halen, want sinds hij er is, is NEC nog beter gaan voetballen. Die jongen is haast niet te dekken, waardoor die andere middenvelders ook ruimte krijgen. Het is gewoon een goed team”, besluit De Jong.

Wilfred Genee sprak onlangs in Veronica Offside zijn bewondering uit voor Henk de Jong. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.