Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong steunt Cambuur-spits tegen Oranje: 'Als hij scoort dan krijgt hij zo'n fles!'

Henk de Jong steunt Cambuur-spits tegen Oranje: 'Als hij scoort dan krijgt hij zo'n fles!'

8 okt 2021, 17:52

Oranje neemt het vrijdagavond op tegen Letland in het kader van de WK-kwalificatiecyclus. Bij de Letten speelt Cambuur-spits Roberts Uldrikis. Zijn trainer Henk de Jong heeft hem een wel heel bijzondere belofte gedaan, mocht hij tegen Nederland trefzeker zijn.

Uldrikis is een 23-jarige centrumspits die opgroeide in de Riga, de hoofdstad van Letland. Na binnenlandse avonturen in Letland, belandde Uldrikis via FC Sion dit jaar in Leeuwarden. De spits mistte door blessureleed het begin van de Eredivisie, maar mocht afgelopen weekend voor het eerst opdraven tegen AZ. In de 28 resterende speelminuten was de 'Ibrahimovic van Letland' direct trefzeker.

De spits is ook direct opgeroepen voor het nationale elftal van Letland. De spits van bijna 2 meter speelde al 28 wedstrijden voor zijn land en was daarin 3 keer trefzeker. Cambuur-trainer Henk de Jong laat tegenover de NOS weten dat hij wel degelijk kwaliteiten ziet bij de boomlange spits. 'Maar zonder dollen, hij kan wel goed voetballen hoor. Ook met zijn voeten.'

De Jong verwacht dat Uldrikis speelminuten gaat maken bij Letland om wedstrijdritme op te doen. Als hij scoort tegen Oranje? 'Dan krijgt hij een fles Beerenburg van mij. Althans zijn vader, want zelf drinkt hij niet! En als hij de winnende maakt? Dan ook, maar ik ben natuurlijk voor Nederland, dus dan staat hij er wel naast de komende vier wedstrijden', besluit de cambuur-coach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.