Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong rest van het seizoen niet meer op de bank door gezondheidsklachten

Henk de Jong rest van het seizoen niet meer op de bank door gezondheidsklachten

10 mrt 2022, 11:09

Henk de Jong zit de rest van dit seizoen niet meer op de bank bij SC Cambuur. De hoofdtrainer van de Friese club uit de Eredivisie heeft te veel fysieke klachten, waardoor hij niet optimaal kan functioneren. Eind vorig jaar werd een cyste ontdekt in het hoofd van De Jong. Volgens zijn artsen is een operatie niet nodig.

'We hoeven er geen zielig verhaal van te maken, want er zijn momenteel veel ergere dingen aan de hand in de wereld', laat De Jong weten via de website van Cambuur. 'Voor mij en voor ons is dit wel heel vervelend, maar op dit niveau kun je niet maar voor een deel functioneren. Ik ga er nu alles aan doen om weer helemaal topfit te worden en dan hoop ik er bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig te zijn', aldus De Jong.

De 57-jarige trainer ontbrak voor de winterstop een tijdje bij Cambuur, maar De Jong hervatte begin januari zijn werkzaamheden in Leeuwarden. Hij keerde ook terug op de bank bij de wedstrijden. De fysieke klachten van De Jong leken volgens Cambuur de afgelopen weken wat minder te worden, maar hij blijkt nu toch te veel last te hebben om zijn werk uit te voeren.

'Hoe vervelend dit ook is, de gezondheid van Henk staat natuurlijk voorop en in goed overleg hebben we besloten dat hij daar nu alle tijd en ruimte voor krijgt', aldus algemeen directeur Ard de Graaf. Cambuur staat op de achtste plaats in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.