Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong nam contact op met Heerenveen na walgelijk spandoek: 'Zegt alles over hoe bijzonder hij is'

Henk de Jong nam contact op met Heerenveen na walgelijk spandoek: 'Zegt alles over hoe bijzonder hij is'

16 dec 2021, 20:36

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft donderdag contact opgenomen met Cees Roozemond, algemeen directeur van SC Heerenveen. Aanleiding voor het belletje was het walgelijke spandoek dat enkele supporters van Heerenveen ophingen bij het stadion van Cambuur in aanloop naar de Friese derby van aankomend weekend. Op het doek viel 'Cambuur geeft je kopzorgen' te lezen, duidelijk verwijzend naar Cambuur-trainer Henk de Jong, die een cyste in zijn hoofd heeft en daarom voorlopig uit de roulatie is.

Heerenveen-directeur Roozemond vertelt aan de Leeuwarder Courant: 'Henk belde mij zojuist om ons een hart onder de riem te steken. Hij weet dat dit niet het SC Heerenveen is waar wij voor staan, vertelde hij me. Bij Heerenveen draagt iedereen Henk een warm hart toe. Hij verdient alle steun. En juist hij belt nu om ons te steunen. Dat zegt alles over hoe bijzonder hij is.'

Roozemond vervolgt: 'De sportieve rivaliteit tussen de clubs is fantastisch, en Cambuur mag trots zijn op hoe ze dit seizoen presteren. Het nieuws over Henk maakt echter ook meteen duidelijk dat voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven is.' De algemeen directeur weet nog niet wie de verantwoordelijken zijn voor het spandoek: 'Wij zijn overvallen door een vreselijke actie van een stel idioten. Deze actie staat haaks op alles wat we zijn.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.