Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong keert terug op het trainingsveld: 'Ik heb heel veel geluk gehad'

Henk de Jong keert terug op het trainingsveld: 'Ik heb heel veel geluk gehad'

11 okt 2023, 15:32

Henk de Jong is weer begonnen als hoofdtrainer bij SC Cambuur, waar hij Sjors Ultee opvolgt na diens ontslag. De Jong werd in 2022 gedwongen om afscheid te nemen als hoofdtrainer vanwege een cyste in zijn hoofd. Gelukkig herstelde hij na een succesvolle operatie en is hij nu weer terug op het trainingsveld, waar hij vandaag met ESPN sprak.

Bij zijn terugkeer toont De Jong zijn blijdschap, maar hij deelt ook de ernst van zijn situatie: "Ik zou eerst nooit meer beter worden. Ik heb gewoon geluk gehad. Dokter Jos Eikenboom is mijn redder geweest en door een goede operatie is mijn leven eigenlijk helemaal omgedraaid."

Een jaar geleden moest de trainer noodgedwongen stoppen, maar nu is hij terug en vastbesloten om Cambuur weer naar de top te brengen: "Er staat nu wel een andere Henk de Jong dan een jaar geleden. Toen was ik al echt wel ziek. Nu voel ik mij stukken beter, hoef niet meer tussendoor te slapen. Dat is echt uniek, want dat was afgelopen jaar vaak wel nodig," vertelt De Jong. Tussendoor zat de trainer ook niet stil. Hij stond namelijk nog gewoon onder contract bij Cambuur waar hij de jeugd trainde: "Het was fantastisch om de jeugd te trainen, echt geweldig. Dit is wel even echt wat anders."

Nu staat de trainer die al driemaal kampioen werd in De Eerste divisie met Cambuur weer op het trainingsveld. Woensdagochtend ging het er tijdens de eerste training onder De Jong meteen stevig aan toe: "Het moet ook hard, als ik gas geef, dan geef ik gas. We moeten de zaak omdraaien." Cambuur bezet momenteel de elfde plaats in de Eerste Divisie.

Met betrekking tot de doelstelling voor dit seizoen, zegt De Jong: "Wij moeten leuk voetbal spelen. Het is een rauwe club, maar iedereen zal erachter moeten gaan staan." Voor een te hoge druk is hij niet bang: "We zijn een miljoenenbedrijf, mensen moeten ook wat van mij verwachten. Het gaat erom dat we aanvallend voetbal spelen en alles geven, dan zien we later wel waar we eindigen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.