Terug

Volg Vandaag Inside

Henk de Jong: 'Doe even normaal man, je slaat toch niet een vrouw?'

Henk de Jong: 'Doe even normaal man, je slaat toch niet een vrouw?'

22 nov 2021, 09:24

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur bleef zeker niet lijdzaam toekijken nadat een groepje onverlaten kort na het begin van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-1) het stadion was binnengedrongen. De Friese coach liep naar de hoek van het veld waar de indringers zich bevonden en hij stuurde in woord en gebaar enkele raddraaiers terug naar de uitgang.

'Dit is wat er tegenwoordig in Nederland gebeurt en dat is niet goed te praten', liet De Jong na afloop bij de NOS verontwaardigd weten. 'Ik ging er direct heen, wat zullen we nu beleven hier zeg, wegwezen, maar ik herkende niemand. Dit is niet wat ik gewend ben hier. Ik baal er echt van. Dit hebben we niet nodig, we zijn een fantastische 'twaalfdemanclub'. Dit is een modeverschijnsel van de laatste weken en moet heel snel stoppen.'

'En dan schoppen ze ook nog een politievrouw. Dat vind ik helemaal niks. Ik mocht er niet heen vliegen. Dat moet ik ook niet doen, ik heb een ijzeren knie, maar kom op hé, doe even normaal man. Je slaat toch niet een vrouw?'

Ook bij andere wedstrijden dit weekeinde in de Eredivisie veroorzaakten verhitte 'supporters' buiten het stadion de nodige onrust, onder meer door veel vuurwerk af te steken en ook richting het veld te gooien. Bij duels in Alkmaar en Almelo wisten relschoppers eveneens het stadion binnen te komen. In beide gevallen kon de wedstrijd na een onderbreking worden uitgespeeld.

Vanwege de laatste coronamaatregelen zijn fans voorlopig niet welkom in de stadions.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.