Terug

Volg Vandaag Inside

'Henderson mogelijk zondag al in actie tegen RKC Waalwijk'

17 jan 2024, 12:31

De kans is aanwezig dat Jordan Henderson zondag al in actie komt bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dat meldt De Telegraaf. Hoofdscout Kelvin de Lang, die bij afwezigheid van een directeur voetbal de transfers voor zijn rekening neemt, en advocate Barbara Stork vliegen woensdag naar Manchester voor een meeting met de zaakwaarnemer van Henderson, Tyler Alexander-Arnold en de Nederlandse tussenpersoon Nathan van Kooperen.

De 33-jarige middenvelder wacht in Engeland totdat zijn nog 2,5 jaar doorlopende contract bij Al-Ettifaq definitief is ontbonden. In dat geval kan hij transfervrij vertrekken naar Ajax, de club waar hij de afgelopen weken al veelvuldig mee heeft gesproken. In Amsterdam kan hij een contract voor minimaal 1,5 jaar tekenen, met een optie voor nog een jaar. Die optie wordt automatisch gelicht als Henderson een bepaald aantal wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld. De speler en zijn zaakwaarnemer zetten in op een vaste verbintenis voor tweeënhalf jaar.

Zodra al het papierwerk rond de ontbinding van zijn contract bij Al-Ettifaq in orde komt, reist Henderson donderdag naar Amsterdam. De Engelsman wordt dan medisch gekeurd en is mogelijk zondag tegen RKC Waalwijk al inzetbaar.

Eerder sprak Johan Derksen in Vandaag Inside zich uit over de mogelijke transfer van Henderson naar Ajax. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.