Terug

Volg Vandaag Inside

Henderson kwaad op Engelse bond: 'Niemand neemt welzijn voetballers serieus'

Henderson kwaad op Engelse bond: 'Niemand neemt welzijn voetballers serieus'

22 dec 2021, 10:44

Niemand neemt het welzijn van de spelers in de Premier League serieus. Dat verwijt komt van Jordan Henderson, de aanvoerder van Liverpool. "Natuurlijk willen we voetballen, maar ik maak me zorgen over de gezondheid van de spelers en als ik zie welke beslissingen er nu worden genomen, heb ik niet het idee dat men ons welzijn serieus neemt", zei Henderson tegen de BBC.

De 31-jarige middenvelder reageerde op het besluit van de clubs in de Premier League om alle geplande wedstrijden tijdens de feestdagen te spelen, ondanks het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus. Afgesproken is door te blijven spelen als per team minimaal dertien spelers en een doelman beschikbaar zijn.

Deze maand zijn al tien wedstrijden in de Premier League uitgesteld vanwege uitbraken binnen selecties. Van de tien wedstrijden van het afgelopen weekend in de Premier League werden er slechts vier gespeeld. In de periode tussen tweede kerstdag en 3 januari hebben veel clubs een druk speelschema met drie wedstrijden. Liverpool speelt vijf wedstrijden in twee weken tijd.

"Voetbal is ons alles en we willen op het hoogste niveau presteren, elke keer weer als we op het veld staan, maar het is in deze periode heel moeilijk om dat vol te houden en met het coronavirus erbij is het nog moeilijker geworden", zegt Henderson. "Ik denk niet dat mensen echt goed kunnen inschatten hoe intens dat is. We zullen als spelers proberen op een of andere manier invloed uit te oefenen, maar op dit moment heb ik niet het gevoel dat de spelers het respect krijgen dat ze verdienen en dat er iemand in staat is voor ons te spreken en te zeggen dat dit niet goed is voor het welzijn van de spelers."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.