Terug

Volg Vandaag Inside

'Henderson blijkt niet alleen een ouwe lul, hij is ook iemand die zichzelf schromelijk overschat'

18 mrt 2024, 09:29

Hugo Borst heeft zich in zijn column in het Algemeen Dagblad kritisch uitgelaten over Jordan Henderson. De 33-jarige middenvelder heeft opnieuw geen indruk weten te maken op Borst in de duels met Aston Villa (4-0) en Sparta (2-2).

"Jordan Henderson blijkt niet alleen een ouwe lul, hij is ook iemand die zichzelf schromelijk overschat," begint Borst. "Zoals hij Branco van den Boomen als een kleine jongen wegstuurde toen er op Het Kasteel een vrije trap te nemen viel! Zijn houding was misplaatst en beledigend. Branco is de specialist. Zo'n (jongere) collega bevestig je als oudere speler. Want Branco heeft gewoon een betere trap in zijn benen dan de uitvreter die uit Saoedi-Arabië is komen aanwaaien. Het vervolg was pijnlijk. Terwijl Branco afdroop, bleek de uitvoering van Henderson en Taylor een mislukking."

De columnist vervolgt: "Na de wedstrijden tegen Aston Villa en Sparta rijst de vraag: wat moeten we met Jordan Henderson op weg naar Pasen? Iemand moet hem zeggen: 'Jouw naam is Jordan Cement. Jij bent het cement tussen de stenen. Meer niet. Bij Liverpool, tussen geweldige spelers, was jij nuttig, soms goed. Bij Ajax, tussen matige spelers, ben je matig, meestal slecht." "Er is iets raars aan de hand. De Brit speelt louter breed en terug. Iets wat Ajacied Johan Cruijff verachtte en Ajax-trainers Louis van Gaal en Erik ten Hag verachten. Een echte Ajax-speler speelt vooruit. Nou, ga maar eens tellen bij Henderson. D'r gaan er weinig verticaal vooruit. Hij heeft wel een goede voorzet. Soms. Gisteren twee. Aan Brobbey (kopbal net naast) en Akpom (goal). Maar voor de rest: hij werkt ultra vertragend," concludeert Borst. "Na de 65ste minuut, nadat Henderson was gewisseld, ging het tempo omhoog. Ajax zette Sparta pas zonder Henderson de duimschroeven aan."

Dick Advocaat begrijpt niet dat Ajax Henderson heeft binnengehaald, vertelde hij onlangs in de voorbeschouwing op Aston Villa-Ajax: "Ze hebben hem niet nodig." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.