Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène laat zich uit over Super League: ‘Ik kan me goed in die woorden vinden’

Hélène laat zich uit over Super League: ‘Ik kan me goed in die woorden vinden’

20 apr 2021, 09:57

Gisteravond was Hélène Hendriks te gast bij De Vooravond. Daarin praatte ze samen met Tom Egbers over de nieuwe Super League. Hélène reageerde daarin onder andere op de woorden van Gary Neville.

Neville haalde zondag uit naar de clubs die hebben gekozen voor de Super League. 'Liverpool zegt de club van 'You'll Never Walk Alone te zijn, van het volk en van de fans. Manchester United is 100 jaar geleden ontstaan door arbeiders hier. En ze splitsen zich nu af naar een competitie zonder concurrentie, waar ze niet uit kunnen degraderen. Het is een absolute schande.'

Hélène is het daar mee eens. ‘Ik kan me goed vinden in die woorden’, zo begint de presentatrice. ‘Het komt echt vanuit de liefde voor de sport en vanuit alles waar sport voor staat, waaronder het element van winnen en van promotie en degradatie. Het is dus heel logisch dat ze zo reageren want het heeft op iedereen invloed.’ Of de consequenties die de UEFA wil opleggen aan deze clubs ook daadwerkelijk zullen volgen, is volgens haar nog maar de vraag. ‘De UEFA heeft dan gezegd dat een team uit de nationale competitie moet stappen maar ik denk dat dat bijna niet mogelijk is. En dat moet juridisch ook nog bewezen worden.’

Twaalf van de beste clubs uit Europa kwamen afgelopen zondag met het initiatief voor de Super League. Daar zouden dan nog acht topclubs bij moeten komen om deze competitievorm compleet te maken. ‘Maar stel je eens voor dat het voor Nederland zou gelden. Dan zou je Ajax, Feyenoord en PSV missen. Dan mis je dus de klassieker en derby’s. Dan is je competitie weg’, zo besluit Hélène haar verhaal.

René liet zich gisteravond al uit over de Super League. Hij verwacht dat 'geen hond daarop zit te wachten.'

René over Super League: 'Daar zit toch geen hond op te wachte...
4:58
René over Super League: 'Daar zit toch geen hond op te wachte...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.