Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène kijkt uit naar De Oranjewinter: 'Zodat de mannen na de feestdagen even rust hebben'

Hélène kijkt uit naar De Oranjewinter: 'Zodat de mannen na de feestdagen even rust hebben'

28 dec 2023, 11:20

Hélène Hendriks blikt in een interview met TVgids terug op haar 2023. Een veelbewogen jaar voor de presentatrice met onder meer het einde van HLF8, het succes van De Oranjezomer, maar ook het verlies van haar vader.

Kort voor de start van De Oranjezomer overleed de vader van Hélène. "Klopt, hij was al langer ziek, om die reden heb ik ook laatste week van HLF8 gemist. Samen met mijn moeder en mijn zussen hebben we hem de laatste weken thuis verzorgd. Dat was een heel intensieve periode. Natuurlijk is er veel verdriet, maar dat we het met z’n allen hebben gedaan helpt met de verwerking. Na zijn dood heb ik het een paar weken rustig aan gedaan. Daarna ben ik begonnen aan de voorbereidingen op De Oranjezomer."

De Oranjezomer greep naast de Gouden Televizier-Ring, maar Hélène (Televizier-Ring Presentator) en Noa (Televizier-Ring Talent) vielen wel in de prijzen. "We hebben veel geluk gehad: omdat andere talkshows een zomerstop hadden, was er niet veel concurrentie en het was ook nog eens slecht weer", zegt Hélène over het succes van De Oranjezomer. "In de eerste week viel het kabinet, dus aan nieuws was ook geen gebrek. Ook boften we met vaste tafelgasten als Özcan Akyol, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. En niet onbelangrijk: de sfeer in mijn thuisstad Breda, waar we het programma opnamen, was goed. Dat maakte het voor mij extra bijzonder."

De dubbele Televizier-Ring nominatie kwam als een verrassing voor Hélène. "Verrast en vereerd, al vond ik het ook wat ongemakkelijk. Ik ben niet het type dat reclame voor zichzelf maakt, zo van: ‘stem op mij!’. De mannen van Vandaag Inside hebben er veel aandacht aan besteed omdat ze het stiekem heel leuk vonden, al geven ze dat niet graag toe."

Tot slot Hélène blikt vooruit naar wat haar te wachten staat in het nieuwe jaar. "Met Talpa heb ik de afspraak nog drie jaar te blijven, maar de exacte invulling ligt nog open. Sowieso presenteer ik vanaf 1 januari De Oranjewinter, zodat de mannen na de feestdagen even rust hebben, en schuif ik op de vrijdagen aan bij Vandaag InsideDe Oranjezomer komt in 2024 ook terug, daarnaast ben ik in onderhandeling met Ziggo om daar voetbal te gaan doen. Ik kan de sport niet missen", aldus Hélène.

Op 1 januari 2024 keert Hélène twee weken lang terug op SBS6 met De Oranjewinter. Lijkt het jou leuk om een uitzending bij te wonen? Meld je dan »HIER« aan!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.