Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène: 'Hij is m’n maatje en in mijn ogen de beste sportpresentator'

Hélène: 'Hij is m’n maatje en in mijn ogen de beste sportpresentator'

14 feb 2023, 14:15

Hélène Hendriks vindt Jan Joost van Gangelen de beste sportpresentator van Nederland. In een interview met Veronica Superguide vertelt zij over de band die zij heeft met de presentator.

In het interview krijgt Hélène de volgende stelling voorgeschoteld: Jouw collega Jan Joost van Gangelen is altijd lang van stof. Dat vind je bloedirritant, omdat jij ook af en toe aan het woord wilt komen. Hélène neemt het direct op voor haar ESPN-collega. "Nee, dat vind ik helemaal niet. Jan Joost is m’n maatje en in mijn ogen de beste sportpresentator."

Toch snapt Hélène wel waar de stelling vandaan komt. "Het klopt wel dat hij lange stand-ups maakt. Laatst zei ik tegen Jan Joost, die op het veld stond bij Excelsior, of hij het kort wilde houden, want ik had na hem nog wat interessants te vertellen over die actie van Feyenoord-keeper Bijlow, die tegen Twente een tweede bal in het veld had gegooid. Maar ja, dat kun je wel tegen hem zeggen, maar het werkt niet." Wanneer de stelling voor hiërarchie ben je niet gevoelig. Jij zegt altijd wat er in je opkomt, tegen wie het ook is voorbij komt, beaamt zij dat en komt Hélène nog even terug op haar band met Jan Joost. 

"Daar heb ik inderdaad weinig mee. Om op Jan Joost terug te komen: toen hij zijn veel te lange verhaal had gehouden die middag, zei ik: ‘Fijn dat je het zo lekker kort heb gehouden.’ Daar moet hij dan weer om lachen. Ik heb jarenlang naast Jan Joost gezeten in studioprogramma’s en toen was er ook amper sprake van hiërarchie. Zolang je respectvol blijft, denk ik dat je heel veel tegen elkaar kunt zeggen. Het moet niet onbeschoft worden. Met Jan Joost was het altijd een feest. Ik denk omdat we dezelfde humor hebben, ik voel hem aan en hij mij. We zijn een beetje van de kleedkamergrappen, leuk afzeiken. Ik vind Jan Joost een goeie gast die echt wel tegen een stootje kan," besluit Hélène.

Lees het hele interview met Hélène in Veronica Superguide 7. Het tijdschrift ligt vanaf vandaag in de winkel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.