Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène: 'Heel naïef gedacht van burgemeester Tilburg'

Hélène: 'Heel naïef gedacht van burgemeester Tilburg'

26 sep 2020, 16:50

Hélène Hendriks vindt het 'heel naïef gedacht' van de burgemeester van Tilburg om toestemming te geven voor het evenement waarbij honderden Willem II-supporters donderdagavond op een plein naar de Europa League-wedstrijd tegen Rangers keken. Dat laat ze vrijdagavond weten in Op1.

Over de beslissing van burgemeester Theo Weterings zegt Hélène: 'Het is gewoon heel naïef gedacht dat je denkt dat dit goed gaat lopen. Hij heeft natuurlijk gezegd: 'Ja, maar we hadden wat voorwaarden.' Maar dan moet je aan de voorkant gaan controleren of dat haalbaar is. Ik weet niet of ze dat hebben gedaan, maar zo niet, dan zijn ze daar redelijk hard in gefaald. Je weet als je een dj neerzet en het is zo'n wedstrijd dat dit gaat gebeuren.'

Dat de supporters vervolgens losgaan, is volgens haar wel te verklaren: 'Het is natuurlijk menselijk gedrag. Eindelijk speelt je club weer. Sport, voetbal is emotie. Als er dan iets gebeurt op het veld, dan gebeurt dit gewoon. Zo simpel is het. Dat wil niet zeggen dat je de verantwoordelijkheid van ieder op zich ook bij het geheel moet betrekken en dat het natuurlijk belachelijk is.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.