Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène en Ronald de Boer bij Jinek: 'We moeten niet denken dat alle voetballers miljonair zijn'

Hélène en Ronald de Boer bij Jinek: 'We moeten niet denken dat alle voetballers miljonair zijn'

14 apr 2020, 11:15

Hélène Hendriks en Ronald de Boer waren gisteravond te gast bij Jinek. Ze bespraken onder andere de financiële crisis in de sportwereld. Hélène gaf aan dat voetbal één van de hardst getroffen sporten is door de coronacrisis. Ronald windde zich op over het verplicht inleveren van het salaris.

De oud-voetballer vindt dat het inleveren van het salaris niet verplicht moet worden: 'We moeten niet denken dat alle voetballers miljonair zijn. Dat is totaal niet het geval. Messi en Ronaldo kunnen makkelijk een miljoen weggeven, terwijl tien procent van het salaris weggeven vreselijk veel geld is voor een speler van FC Emmen. In Spanje is het wettelijk bepaald, maar in Engeland niet. Zij leggen het een beetje op aan de spelers en dat vind ik eigenlijk niet kunnen.'

Hij vindt het beter als de clubs een gunst vragen aan de spelers, zodat ze zelf kunnen bepalen hoeveel ze willen inleveren: 'Zo moet je het brengen en niet dat je even salaris afpakt. Er zijn zoveel mensen in het vastgoed die miljoenen hebben. Gaan we het daar ook aan vragen?'

VIDEO - Johan over kritiek op corona-beleid KNVB: 'Dat krijg je als je Gudde directeur maakt'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.