Terug

Volg Vandaag Inside

Heldenrol Cavani bij spectaculaire comeback United: 2-3

Heldenrol Cavani bij spectaculaire comeback United: 2-3

29 nov 2020, 18:05

Aan de hand van invaller Edinson Cavani heeft Manchester United een knappe comeback bij Southampton gemaakt. United, met Donny van de Beek voor het eerst aan de aftrap in de Premier League, kwam terug van een 2-0 achterstand en greep de zege: 2-3.

De bezoekers namen aanvankelijk het initiatief, en het was aan de paal te danken dat middenvelder Bruno Fernandes zijn ploeg na een kwartier niet op voorsprong schoot. Southampton kwam echter bij de eerste de beste mogelijkheid wel op voorsprong. De Poolse verdediger Jan Bednarek kopte een corner achter doelman David de Gea. Tien minuten later verdubbelde vrije trappen-specialist James Ward-Prowse de score met alweer zijn derde rake vrije trap dit seizoen.

In de tweede helft wisselde United-trainer Ole Gunnar Solskjær twee keer: de geblesseerde De Gea werd vervangen door Dean Henderson en ook spits Edinson Cavani kwam het veld in voor Mason Greenwood. Dat laatste bleek een gouden ingreep van de Noorse trainer, want Cavani zorgde met een assist op middenvelder Fernandes, en twee doelpunten voor de ommekeer in de wedstrijd. Cavani's winnende treffer viel in blessuretijd.

Door de derde zege op rij klimt United met 16 punten naar de zevende plaats in de Premier League, op 1 punt afstand van Southampton. Die ploeg staat vijfde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.