Hekkensluiter PEC Zwolle blijft ongeslagen in 2022

20 feb 2022, 14:25

PEC Zwolle is dit kalenderjaar nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Dick Schreuder dankzij een laat doelpunt van verdediger Yuta Nakayama gelijk tegen FC Groningen (1-1). Voor de bezoekers scoorde middenvelder Laros Duarte aan het einde van de eerste helft. PEC heeft nu vijf competitiewedstrijden niet verloren.

PEC Zwolle begon dominant in eigen stadion, dat voor het eerst sinds november weer vol mocht. De ploeg wist niet veel kansen af te dwingen. De bezoekers waren gevaarlijker, maar PEC-doelman Kostas Lamprou was alert.

Vlak voor rust kreeg Duarte een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De oud-speler van Sparta Rotterdam ging zelf achter de bal staan en schoot die in de bovenhoek langs Lamprou. Het was voor de 24-jarige middenvelder zijn eerste competitiedoelpunt voor Groningen. Duarte kwam afgelopen zomer over vanuit Rotterdam.

De gelijkmaker van PEC viel pas in blessuretijd. Verdediger Nakayama kopte via de onderkant van de lat raak.