Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga zondag op de bank bij Ajax tegen Excelsior

Heitinga zondag op de bank bij Ajax tegen Excelsior

27 jan 2023, 19:11

John Heitinga zit zondag op de bank als interim-trainer als Ajax de uitwedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie speelt. De oud-verdediger leidde vrijdag al de uitlooptraining van het eerste elftal, nadat Alfred Schreuder donderdag na het duel met FC Volendam (1-1) werd ontslagen.

De 39-jarige Heitinga had dit seizoen Jong Ajax onder zijn hoede. Maar die functie wordt vrijdagavond overgenomen door Michel Kreek. Hij leidt de beloftenploeg tijdens het uitduel met Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie.

Het is nog onduidelijk hoelang Heitinga interim-trainer van Ajax blijft. Mogelijk maakt de 87-voudig international plaats als de directie een definitieve opvolger voor Schreuder heeft gevonden. Een andere mogelijkheid is dat Heitinga het seizoen mag afmaken, met mogelijk een ervaren trainer naast zich.

Schreuder werd donderdagavond direct na het duel met Volendam ontslagen. De directie van de club uit Amsterdam had geen vertrouwen meer in de coach die afgelopen zomer Erik ten Hag opvolgde. Ajax heeft al zeven competitieduels niet gewonnen en staat vijfde in de Eredivisie, met 7 punten minder dan koploper Feyenoord. Ajax heeft ook geen plaats meer voor Matthias Kaltenbach, de Duitse assistent met wie Schreuder al bij Hoffenheim samenwerkte.

Heitinga debuteerde op 17-jarige leeftijd tijdens een wedstrijd tegen Feyenoord voor Ajax in de Eredivisie. Hij speelde van 2001 tot en met 2008 voor de club uit Amsterdam en droeg later het shirt van Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. Hij sloot zijn loopbaan als speler af bij Ajax.

Heitinga had de afgelopen jaren verschillende jeugdploegen van Ajax onder zijn hoede. Hij volgde in 2021 Mitchell van der Gaag op als trainer van Jong Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.