Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga wil dat Ajax snel duidelijkheid over toekomst verschaft

Heitinga wil dat Ajax snel duidelijkheid over toekomst verschaft

4 apr 2023, 11:39

Trainer John Heitinga hoopt dat Ajax snel duidelijkheid over de toekomst verschaft. "Maak een keuze", zegt hij. "Een goede of een foute, maar maak er één."

Heitinga weet vooralsnog alleen dat hij tot het einde van dit seizoen de ontslagen Alfred Schreuder mag vervangen. Ajax heeft ook nog steeds geen opvolger gevonden voor de vorig jaar na grensoverschrijdend gedrag vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars.

"Je zag hoe belangrijk de samenwerking tussen Erik ten Hag en Marc Overmars was", aldus Heitinga. "Zij vulden elkaar aan en gaven elkaar rugdekking. Er is toen iets moois gegroeid. Ik leef nu van dag tot dag als interim-trainer. Maar we moeten volgend seizoen ook een ploeg hebben die weer in Europa mee kan."

"Wat gaat Timber doen en Álvarez en Kudus?", zegt Heitinga "Waarom zouden ze blijven? Wat kunnen we ze bieden? Ik denk dat we de zaken snel op orde moeten hebben. Ik kan ze geen duidelijkheid verschaffen. Technisch manager Gerry Hamstra is vertrokken. Nu gaan Edwin van der Sar en Klaas-Jan Huntelaar daar over. 'Boven' moeten nu de juiste beslissingen worden genomen. Welke spelers komen er, welke spelers gaan er? Het is heel onrustig zo."

Heitinga wil graag hoofdtrainer blijven. "Maar het plaatje moet volgend seizoen wel kloppen", stelt hij. De oud-international snapt dat hij een risico heeft genomen met zijn beslissing om Schreuder voorlopig op te volgen. "Maar het was ook een kans en ik wil mijn club altijd helpen. We hadden zeven keer niet gewonnen. Ik ben toen ingestapt om het maximale uit de groep te halen. En dat probeer ik iedere dag. Maar ik moet ook roeien met de riemen die ik heb. Je kan me pas echt beoordelen of veroordelen als ik mijn eigen groep en technische staf heb samengesteld."

De Duitser Sven Mislintat is volgens verschillende media een belangrijke kandidaat voor de functie van directeur voetbalzaken, na het afhaken van de Brit Julian Ward. "Ik lees en hoor ook dingen, maar ik heb hem nog niet gesproken", zegt Heitinga. "Maar op 28 juni begint het nieuwe seizoen alweer. Zo snel gaat dat. We kijken nu naar de halve finale van de beker en de laatste zeven wedstrijden in de competitie, maar tegelijkertijd moet je naar de 'elftalcompositie' kijken. Maar wie wordt de 'td'? Blijf ik zitten of komt er een nieuwe hoofdtrainer? Je voelt de onrust wel. Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor iedereen. Dat is denk ik het belangrijkste."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.