Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga volgt Van der Gaag op als trainer Jong Ajax

Heitinga volgt Van der Gaag op als trainer Jong Ajax

31 mei 2021, 16:03

John Heitinga is de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. De 37-jarige trainer volgt Mitchell van der Gaag op, die de plek van Christian Poulsen inneemt bij Ajax 1. 

Heitinga was in 2016 al assistent van Marcel Keizer bij Jong Ajax en sinds 2017 werkzaam als trainer van het hoogste jeugdelftal. 

De voormalig verdediger krijgt hulp van Gerald Vanenburg, die komend seizoen als techniektrainer aan de slag gaat bij het beloftenelftal, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Van der Gaag begon zijn trainerscarrière in 2006 in Portugal, eerst bij zijn oude club Marítimo Funchal en daarna bij tweededivisieclub Belenenses. Vanaf 2015 was hij hoofdtrainer van achtereenvolgens Ermis Aradippou (Cyprus), FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda. De oefenmeester heeft in Amsterdam nog een contract met een looptijd tot en met 30 juni 2023.

De vertrekkende Poulsen liep sinds september 2018 stage bij Ajax en maakte sinds twee seizoenen deel uit van de technische staf bij Ajax 1. De Deen wil zich op andere dingen gaan richten en is met Ajax in gesprek over een eventuele andere rol binnen de club.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.