Terug

Volg Vandaag Inside

'Heitinga topkandidaat voor nieuwe assistent van Schreuder'

'Heitinga topkandidaat voor nieuwe assistent van Schreuder'

26 jan 2023, 00:00

Ajax wil het liefst deze week een nieuwe assistent-trainer toevoegen aan de technische staf van hoofdtrainer Alfred Schreuder. Volgens het Algemeen Dagblad wordt Johnny Heitinga gezien als één van de topkandidaten.

De clubleiding van Ajax hoopt met een verandering in de technische staf de eenheid tussen trainers en spelers te kunnen herstellen. Het vertrouwen vanuit de spelersgroep in de technische staf bleek zeer broos te zijn na een praatsessie met mental coach Joost Leenders. De spelers gaven namelijk aan niet tevreden te zijn met de huidige staf.

Heitinga, sinds 2021 hoofdtrainer van Jong Ajax, is topkandidaat om de assistent van Schreuder te worden. Ook René Meulensteen, assistent van de Australische bondscoach Graham Arnold, was in beeld, maar hij verkocht Ajax een 'nee'. 

Het is ook nog maar de vraag of Michael Reiziger en Matthias Kaltenbach het seizoen afmaken als assistenten van Schreuder. Kaltenbach mocht de plek overnemen van Winston Bogarde. Uit de praatsessie met Leenders werd ook duidelijk dat een aantal spelers de gretige Bogarde missen en zijn opvolger Kaltenbach te zwijgzaam vinden.

Ajax neemt het vanavond om 21:00 uur op in de Johan Cruijff ArenA tegen FC Volendam. Daarna staan er wedstrijden tegen Excelsior, Cambuur en RKC op het programma.

Eerder in Vandaag Inside nam Johan het op voor Schreuder. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Johan spreekt van mediahetze tegen Schreuder; René wijst naar aanwezige Valentijn
1:56
Johan spreekt van mediahetze tegen Schreuder; René wijst naar aanwezige Valentijn

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.