Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga mag zelfstandig aan de slag als trainer

Heitinga mag zelfstandig aan de slag als trainer

4 dec 2020, 15:01

Oud-internationals John Heitinga (37) en Kevin Hofland (41) hebben hun UEFA Pro-opleiding afgerond. Ze behoren tot de elf geslaagden uit 'de klas van 2019'.

De UEFA Pro-opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Trainers die in het bezit zijn van de licentie hebben de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Behalve Heitinga en Hofland zijn ook Kristof Aelbrecht, Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksandar Rankovic, Paul Simonis, Jessica Torny, Dave Vos en Willem Weijs geslaagd. Hofland en Rankovic werden onlangs al ontslagen als hoofdcoach, bij respectievelijk Fortuna Sittard en ADO Den Haag.

Torny is na Vera Pauw, Hesterine de Reus en Sarina Wiegman de vierde vrouw die de opleiding heeft voltooid.

Vorig jaar spraken we met John Heitinga over onder meer zijn ambities als trainer. Bekijk hieronder het fragment.

Trainer worden Ajax 1 ambitie Heitinga? ‘Uiteindelijk wel ja'
3:55
Trainer worden Ajax 1 ambitie Heitinga? ‘Uiteindelijk wel ja'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.