Terug

Volg Vandaag Inside

'Heitinga maakt 'voor 98 procent zeker' seizoen af: Ajax heeft beoogde assistent op het oog'

'Heitinga maakt 'voor 98 procent zeker' seizoen af: Ajax heeft beoogde assistent op het oog'

1 feb 2023, 00:00

John Heitinga maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Ajax. De Amsterdammers zijn namelijk nadrukkelijk op zoek naar een ervaren assistent voor de 87-voudig international. De clubleiding ziet in Dwight Lodeweges de ideale man voor naast Heitinga. Dat meldt De Telegraaf.

Heitinga staat zondag tijdens het uitduel met SC Cambuur sowieso langs de lijn als hoofdtrainer van Ajax en ingewijden melden aan De Telegraaf dat het voor ’98 procent zeker is dat hij ook de komende maanden als hoofdverantwoordelijke op de bank zit'.

De oud-verdediger heeft met Lodeweges al een gesprek gevoerd, die op dit moment lid is van de raad van commissarissen van sc Heerenveen. Lodeweges was eerder hoofdtrainer bij FC Groningen, PEC Zwolle en Heerenveen en assistent- en interim-coach bij PSV. In 2018 was hij assistent onder Ronald Koeman bij Oranje, waarna hij ook onder Frank de Boer aanbleef als assistent.

Ook John van ’t Schip was volgens De Telegraaf in beeld als assistent naast Heitinga, maar de voormalig bondscoach van Griekenland heeft afgezegd. Heitinga zou zelf ook graag Frank Peereboom willen toevoegen aan zijn technische staf, waarmee hij samenwerkte in de jeugd, maar dat lijkt niet te gebeuren door de eventuele komst van Lodeweges. Richard Witschge en Michael Reiziger maken het seizoen ‘zo goed als zeker af’.

Wanneer Ajax nog een droomkandidaat als trainer weet te vinden maakt Heitinga het seizoen niet alleen af. De 39-jarige Alphenaar staat in ieder geval zondag aan het roer bij de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.