Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga maakt sterke indruk bij Ajax: 'Hij heeft in de kleedkamer ook wat regels aangepast'

Heitinga maakt sterke indruk bij Ajax: 'Hij heeft in de kleedkamer ook wat regels aangepast'

4 feb 2023, 00:00

John Heitinga heeft een sterke eerste indruk gemaakt op Edson Álvarez. De Mexicaan ziet 'leiderschap en persoonlijkheid' bij de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, die als opvolger van Alfred Schreuder het seizoen afmaakt in Amsterdam.

"Hij praatte over toen hij nog voetballer was, met veel karakter en veel vastberadenheid. Dat brengt hij nu als trainer over aan de groep. Hij heeft veel leiderschap en persoonlijkheid. Hij heeft in de kleedkamer ook wat regels aangepast. Ik denk dat dat heel goed is gevallen in de groep", vertelt Álvarez op de website van Ajax.

Álvarez heeft onlangs nog een gesprek gevoerd met Heitinga over zijn rol in het team van de Amsterdammers. "Afhankelijk van de tegenstander zal ik soms op het middenveld en soms centraal achterin spelen. Daar heb ik geen problemen mee. Ik wil mijn steentje bijdragen en samen met dit team geschiedenis schrijven", aldus de Mexicaan.

Algemeen directeur Edwin van der Sar is ervan overtuigd dat Heitinga voor nu de juiste oplossing is. "John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer. We hebben veel vertrouwen in zijn kwaliteiten en zijn visie. Met het oog op de invulling van de complete trainersstaf zijn we gezamenlijk bij Dwight Lodeweges terechtgekomen. Zijn kennis en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat hij John en de rest van de staf mooi aanvult. Het is nu zaak dat het team veel punten gaat pakken, aan vertrouwen wint en zich snel en goed verder gaat ontwikkelen. We hebben dit seizoen nog genoeg om voor te strijden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.