Terug

Volg Vandaag Inside

'Heitinga heeft beste papieren bij Ajax, Bosz komt niet in aanmerking'

'Heitinga heeft beste papieren bij Ajax, Bosz komt niet in aanmerking'

11 apr 2023, 08:33

John Heitinga heeft de beste papieren om ook volgend jaar hoofdtrainer bij Ajax te zijn. Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf.

"Zeker als hij Champions League-voetbal veilig stelt en eventueel de KNVB-beker wint. Heitinga is ook bereid om mee te bewegen met de nieuw ingezette koers,' aldus Valentijn, die weet dat Peter Bosz ondanks een open sollicitatie niet hoeft te rekenen op een telefoontje: "Met de nieuwe gezichten en Van der Sar zou inmiddels zijn afgesproken dat Peter Bosz niet in aanmerking komt voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA als hoofdtrainer. Terwijl Mislintat Bosz toch eerder naar VfB Stuttgart wilde halen. En nu zou hij hem dan ineens niet zien zitten, ondanks zijn succesvolle verleden als Ajax-trainer."

Valentijn schrijft dat Van der Sar er in zijn beleving van overtuigd is dat Bosz niet de juiste man voor Ajax is: "Vandaar dat hij in de veronderstelling leeft dat hij helemaal niet over zijn schaduw hoeft heen te stappen als de controverse tussen hem en Bosz van zes jaar geleden wordt aangehaald. Toen stelde Bosz de Ajax-leiding een ultimatum en eiste een keus tussen hem en Dennis Bergkamp. Het werd Bergkamp en Bosz verkaste naar Borussia Dortmund. Van der Sar ziet in Bosz geen Ajax-trainer."

Dusan Tadic

Dusan Tadic houdt vandaag in De Telegraaf een pleidooi voor Heitinga: "Hij is een goede coach en ik vind dat hij moet blijven. Omdat hij een grote liefde voor Ajax heeft. Dat is cruciaal. En daarnaast beschikt hij over veel kwaliteiten. Hij is energiek, strikt en begrijpt het spel.Ik vind dat hij veel van Erik ten Hag weg heeft. Erik las en leerde ook veel toen hij coach was. John is even slim en modern," aldus de Ajax-aanvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.