Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga: Feyenoord is favoriet tegen Ajax

Heitinga: Feyenoord is favoriet tegen Ajax

4 apr 2023, 15:09

John Heitinga vindt dat niet zijn Ajax, maar Feyenoord woensdagavond in De Kuip als favoriet begint aan de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker. "Zij hebben een voorsprong van 8 punten op ons in de Eredivisie en presteren nationaal en internationaal. Trainer Arne Slot heeft het daar goed voor elkaar", aldus Heitinga.

Ruim twee weken geleden begon Ajax volgens Heitinga nog als favoriet aan het competitieduel met Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. "Wij hadden toen zeven keer op rij gewonnen", verklaart de oud-verdediger. "En we speelden thuis. Die steun van het publiek hebben we gevoeld."

Toch verloor Ajax voor het eerst in ruim zeventien jaar een thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-3). Lutsharel Geertruida tekende in de slotfase voor de winnende treffer, even nadat Mohammed Kudus een grote kans op de 3-2 voor Ajax had gemist. Vervolgens liet de ploeg van Heitinga afgelopen zondag ook punten liggen bij Go Ahead Eagles (0-0).

"We hadden een doelpunt verdiend", doelt Heitinga op de zeer waarschijnlijk ten onrechte afgekeurde treffer van Mohammed Kudus in Deventer. "Maar Ajax moet de VAR niet nodig hebben om van Go Ahead Eagles te winnen. We hebben dit seizoen veel moeite om wedstrijden te winnen."

Reactie Slot op favorietenrol

Arne Slot kreeg vlak voor de halve finale van de KNVB-beker van woensdag tussen zijn Feyenoord en Ajax een mooi compliment van zijn collega John Heitinga. "Ik heb nog nooit een coach van Ajax horen zeggen dat de ploeg die ik train favoriet is", zei hij. "Maar wat is het waard? Volgens mij ontlopen we elkaar weinig."

Feyenoord en Ajax speelden eerder dit jaar gelijk tegen elkaar in De Kuip (1-1). Slot leidde zijn ploeg ruim twee weken geleden naar de eerste competitiezege in ruim zeventien jaar in de Johan Cruijff ArenA (2-3). "Maar vlak voor die late treffer van Lutsharel Geertruida redde onze doelman fantastisch op een inzet van Kudus", weet de trainer van Feyenoord nog. "Wij zullen echt heel goed moeten zijn om de finale te bereiken. Hetzelfde geldt voor Ajax."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.