Terug

Volg Vandaag Inside

Heineken onderneemt juridische stappen tegen drankspel van broertjes Hofman

Heineken onderneemt juridische stappen tegen drankspel van broertjes Hofman

10 feb 2023, 16:30

Heineken heeft juridische stappen ondernomen tegen het drankspel van Sam en Rijk Hofman. Op de verpakking van het spel prijkt namelijk het logo van de bierbrouwerij, zonder toestemming.

De broertjes van BOOS-journalist Tim Hofman lanceerden vorig jaar het drankspel, genaamd 'Try Not To Spuitkots'. De eerste editie was binnen een dag uitverkocht, waarna de Hofmannetjes ook een tweede uitgave binnen een etmaal kwijt waren. Op de groene doos van het spel was een man te zien die zich liggend vastklampt aan een krat bier. Daarop stond het logo van Heineken, wat volgens de bierfabriek een "inbreuk op het merkrecht is".

Nadat Heineken juridische stappen heeft ondernomen, zal de derde editie van het spel geen logo meer bevatten, zo belooft de uitgeverij Gekko Agency BV aan BNR. Ook moeten alle verwijzingen naar Heineken worden verwijderd, welke tevens gemonitord worden door de brouwerij. BNR meldt dat het logo inmiddels op de meeste plaatsen is verwijderd.

Het 'spuitkotsspel' is ontstaan door een samenwerking tussen Bol.com en de broertjes Hofman. Sam en Rijk wonnen namelijk een wedstrijd voor het bedenken van "het perfecte product voor hun achterban". Ook op de webwinkel dienen alle links tussen het spel en Heineken verwijderd te worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.