Terug

Volg Vandaag Inside

HEFTIG: 24-jarige Bournemouth-speler vecht tegen kanker

HEFTIG: 24-jarige Bournemouth-speler vecht tegen kanker

13 okt 2021, 18:42

AFC Bournemouth-middenvelder David Brooks heeft in een emotioneel bericht op sociale media bekendgemaakt dat bij hem de ziekte van Hodgkin is vastgesteld. De ziekte is een vorm van kanker. Brooks meldt dat hij volgende week aan een behandeling begint en is positief over de genezing.

'Dit is voor mij een enorm moeilijk bericht om te schrijven', begint Brooks zijn verhaal. 'Ik ben gediagnositiseerd met de ziekte van Hodgkin niveau 2 en begin volgende week aan mijn behandeling. Hoewel dit een schok was voor mij en mijn familie is de voorspelling positief en ben ik ervan overtuigd dat ik volledig herstel en snel weer op het veld sta', aldus een optimistische Brooks.

De middenvelder meldde zich afgelopen week bij de nationale selectie van Wales voor wedstrijden in de WK-kwalificatiecyclus. Tijdens een medische check kwamen de problemen aan het licht, waarvoor Brooks de doctoren erg dankbaar is. 'Ik wil iedereen bij de nationale bond van Wales bedanken, omdat ik de diagnose niet zou hebben gehad zonder het handelen van het medische team. Ook wil ik AFC Bournemouth bedanken voor al hun support en hulp de afgelopen week.'

Brooks waardeert de aandacht voor zijn bericht, maar hoopt dat zijn privacy de komende periode gewaarborgd zal blijven. 'Ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien en de sport waarvan ik houd snel weer te spelen', besluit de voetballer zijn emotionele bericht.

b

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.